TOBB ETÜ Danışma Kurulu toplantısının yapılma amacı KAS ETÜ ile gerçekleştirilen Vizyon ve Eksen Çalıştayları ve düzenli olarak gerçekleştirilen ÇEK ETÜ toplantılarından sağlanan çıktılar ve Danışma Kurulundan anket yoluyla alınan geri bildirimler ışığında Üniversiteyi daha iyiye taşıyacak olan 5 yıllık stratejik plan çalışmalarının kurul üyeleri ile paylaşılması ve eksiklerin iyileştirilmesidir.

Toplantı, Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Sarınay’ın açılış konuşması ile başlamıştır. Üniversitenin kalite, strateji ve akreditasyon süreçleri ve bu kapsamda gerçekleştirilen çalışmalara değinmiş, Danışma Kurulu’ nun önemine ve değerine dikkat çekmiş, katılan üyelere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırmıştır.

Prof. Dr. Berna Tarı Kasnakoğlu gerçekleştirdiği sunumuyla üniversitenin tarihine, misyonuna, vizyonuna, değerlerine, politikalarına, amaçlarına ve imkanlarına değinmiş, ayırıcı özelliklerine vurgu yapmıştır. Stratejik plan hazırlık sürecinde gerçekleştirilen çalışmaları ve beş ana başlık kapsamında geri bildirimler ve katılımcı süreçler ile oluşturulan hedef listesini katılımcılarla paylaşmıştır. Sunum sonunda delphi metoduyla gerçekleştirilen analiz sonuçlarını katılımcılarla paylaşmıştır.

Katılımcılar TOBB ETÜ'yü daha ileriye taşıyacak tavsiyelerde bulunmuşlardır. Tüm katılımcılara paylaştıkları değerli bilgiler için teşekkür ederiz.