TOBB ETÜ’yü geleceğe taşıyacak güçlü bir strateji kurgulamak üzere yürütülen çalışmalar kapsamında 8 Aralık 2022 tarihinde stratejik plan açılış toplantısı gerçekleştirildi. Rektör Prof. Dr. Yusuf Sarınay’ın konuşması ile başlayan toplantıya Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Alanyalı, Genel Sekreter Dr. Gökhan Göksu, dekanlar, enstitü müdürleri, bölüm başkanları ve Kurumsal Strateji Ofisi çalışanları katıldı. TOBB ETÜ’nün kurumsal akreditasyon ve stratejik plan faaliyetlerine öncelik verdiğini ifade eden Prof. Dr. Sarınay, bu kapsamda yürütülen çalışmalara akademisyenlerin sunacağı katkının son derece değerli olduğunun altını çizdi.

İşletme Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Berna Tarı Kasnakoğlu tarafından yapılan sunumda stratejik planlama süreci hakkında katılımcılara bilgi verilirken, Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşegül Taylan Özkan ise kalite yönetim süreci hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Sunumlar sonrası katılımcılarla kısa bir oyun ve anket uygulaması ve ardından grup çalışması yapıldı. Farklı konu başlıklarında çalışan gruplar toplantının sonunda çalışmalarını sunarak önerilerini paylaştı.

 

Kurumsal Strateji Ofisi tarafından Prof. Dr. Ayşegül Taylan Özkan ve Prof. Dr. Berna Tarı Kasnakoğlu koordinasyonunda yürütülen çalışmalar, belirlenen beş konu başlığına yönelik odak grup toplantıları ile devam edecek. Katkı sağlamak isteyen akademisyen, idari personel ve öğrencilere açık olan gruplar; liderlik ve yönetim, uluslararasılaşma, eğitim ve öğretim, araştırma ve geliştirme, toplumsal katkı alanlarında TOBB ETÜ’yü daha ileri taşıyacak analiz, değerlendirme ve öneriler üzerinde çalışacak.

Çalışmalar tamamlandığında TOBB ETÜ’nün beş yıllık hedeflerini ortaya koyan kapsayıcı bir stratejik planın ortaya çıkarılması planlanıyor.